Ga naar de inhoud

Waroom Outside?

Wat is het idee erachter?

Om zowel studenten als leraren te ondersteunen als actoren van verandering in hun plaatselijke gemeenschappen. De vaardigheden die de huidige student nodig heeft om een succesvolle carrière uit te bouwen kan nauwelijks nog ontwikkeld worden binnenin de traditionele curricula.
Deze vaardighedenzijn onder andere:

Creativiteit

Duurzaamheid

Ondernemerschap

Groene vaardigheden

buiten het klaslokaal

Het afstemen van noden, belangen en opportuniteiten inzake milieu van lokale gemeenschappen, het uitproberen van nieuwe manieren van leren, het openen van de dialoog tussen verschillende socio-economische actoren binnen de lokale gemeenschap.

outside the box' denken

Identificatie van business ideeën, ontwikkeling van kritisch denken en het bevorderen van de zin voor initiatief, versterking van teamwerk om milieuconcepten te verfijnen en om te zetten naar groene business opportuniteiten.

Naar buiten gaan

Ontwikkel innoverende en duurzame oplossingen in lijn met de "UN's 17 Sustainable Development Goals", aangepast aan een vernieuwend kader.

Open Leergemeenschappen

Voor een duurzame ontwikkeling

Outside is geïmplementeerd in 5 Europese landen (Italië, België, Croatië, Litouwen, UK). Het partnerschat bestaat uit 5 scholen en 4 organisaties actief binnen het domein van duurzame ontwikkeling & ondernemerschap.
Wie is lid geworden van de Buitengemeenschap:

resultaten

IO1

OUTSIDE Training Toolkit voor Leraren:
Milieu Educatie via Open Scholen

IO2

OUTSIDE Online Resource Centre

IO3

Verzameling van business projecten OUTSIDE

IO4

OUTSIDE Competentiekader en Richtlijnen voor duurzame lokale ontwikkeling

Online Resource Centre

Het OUTSIDE Resource Center (IO2) bevat zowel het oorspronkelijk materiaal verkregen door de project partners tijdens ehet experimenteren met de OUTSIDE methodologie, als materiaal (beleidsdocument, projecten, optimale praktijken, onderzoek, studies, enz.) gericht op innovatie in onderwijs toegepast om milieubescherming en duurzaamheid, aan de hand van open scholen, nuttig voor lerarentraining.

Join us!

Outside opens up to local community

Lokale scholen, gemeenschappen en kleine ondernemingen komen samen om jonge volwassenen te helpen.

Ontwikkel ondernemende mentaliteit en verwerf duurzaam gedrag en vaardigheden nodig om innovatieve en groene economie te promoten.

Why join us?

The Outside community

om jonge studenten te bekrachtigen als Change Agents

om studenten te helpen bij het maken van verandering op en met de planeet vanuit de lokale gemeenschap

om jongeren te helpen bij het identificeren van lokale noden, opportuniteiten en uitdagingen om milieu problemen om te vormen in business opportuniteiten

om te netwerken met andere Europese organisaties via het online Project Platform

News